Saturday, 4 June 2016

Randomism 95

Assalamualaikum and hiii...

Today i just want to promote my youtube channel. Randomism 95 GO!! haha... this channel was created to upload our video project and most of them was about the competition that we had joined and thankfully we managed to get the first and third place. Our next project is coming in this month. It is also video for competition but for much bigger competition and we got so much pressure because our competitors are students from Limkokwing University. Limkokwing university was known as creative technology university and their students are really skillful. I don't want to put too much hope for our upcoming project but if it was destined for us to win we'll be really grateful. I'll inform once we already upload the video and we really hope to get high vote for our video. I'm truly seek for your kindness to like our video. Our video quality might be not really good but we have try our best.That's all for now. Thanks. 


Friday, 20 May 2016

Form 6, Diploma, Matrik/ Asasi?

Assalamualaikum..

UPU baru keluar a few days ago right? Iman tengok ramai yang tengah runsing nak terima atau tak oer yang dorang dapat.. and mostly yang dapat asasi tu akan terima la offer yang korang dapat tu kan.. same goes to adik Iman dulu.. dapat offer asasi uia and now she's studying degree account. Tapi Iman dulu dapat diploma and matrik.. Ayah Iman suruh la ambik diploma.. Masa tu hati separuh rela sebab dapat sambung kat Terengganu kan..And I'm being like...xde tempat lain ke..Terengganu jugak la yang aku dapat.. Alhamdulillah..I manage to get Diploma Teknologi Maklumat (Multimedia) and now study in UUM to get Bachelor Science (Multimedia) Hons.. Dulu Iman dapat diploma UniSZA 2 tahun utk 6 sem..kiranya ade dua short sem..Satu je Iman nak kata klau dapat diploma.. klau mmg rasa xminat langsung xkan pernah minat..jgn la amek..tp klau nk amek jgk..amek je la..tp rugi bila dah dpt dip pastu nak sambung degree dan kata.."Aku xnk dah amek course diploma dulu.." Iman cakap mcm ni sebab course Iman ni mcm separa kemahiran tp bidang professional. Iman ada roomate yang dulu amek diploma akaun and now amek multimedia..Kalau Iman la..nak pesan jangan la sambung belaja sebab x dapat kos yang kita nak and orang letak je kita kat mana2..Iman sanggup study jauh dari family sebab Iman nak jgk study multimedia..sedara ada tanya kenapa x masuk uitm..kan ade multimedia jgk..tp uitm tu mcm spesifik sgt kos dia..Iman xnk belajar graphic design sahaja atau filem sahaja.. Dulu masa Iman masuk diploma Iman sgt buta dgn IT..smpai nk download lagu atau cerita pon xreti..apatah lagi nk install software..Tapi masa tu xde sape pon yg ajar macam mne nk buat semua tu..Cikgu google jgk la yg ajarkan.. Selamat Hari Guru cikgu google..haha..OK..blik ke citer degree...Iman masuk sini dgn sedikit softskill..cukup la..sbb bnyk lg yg Iman boleh blaja kat sini..Masa Iman masuk sini ade la Iman join 1 program ni..pastu dia tanya la Iman ni sem brpe..kos ape..Iman ckp la Iman sem 1..Kos multimedia dan lepasan diploma..Dorang nk Iman n sorang kawan Iman ni join dorang sbb dorang nk skill kitorg..Dorang kata x ramai student yg applicable utk bnda2 multimedia ni.. Iman pon ckap la yg Iman pon baru lagi..x mahir sgt pon.. biase je..tp basic ade.. Pastu kitorg bnyk join video competition n Alhamdulillah menang.. Pastu ade jgk org cari utk jd photographer..1 je Iman nak kata klau masuk diploma ke matrik atau matrik ade pros and cons dia.. tp percayalah.. bila kita dah masuk situ..jgn menyesal..ade hikmah yang akan amik masa bertahun-tahun untuk kita fikir dan faham.. Sekian.. Wasalam..